VIDEO: Verdens hurtigste kvinde på hjul

Amerikanske Denise Mueller kom op på 238 km/t. i Utahs saltørken - på cykel, vel at mærke! Se videoen af den vilde rekord her.

28. november 2016 af Aktiv Træning

For første gang i historien har en kvinde sat en officiel hastighedsrekord på cykel. Rekordforsøget begyndte med, at Denise Mueller blev trukket af den forankørende bil, indtil hun var oppe på 145 km/t.

Herefter skulle Mueller klare resten ved at træde i pedalerne på den specialbyggede cykel, mens hun lå så tæt som muligt på bilen, der skærmede for vindmodstanden.

Under disse rekordforsøg bliver cyklisterne altid trukket op i høj fart, da det ellers ville være umuligt at træde cyklen i gang med det ene – voldsomt tunge – gear.

43-årige Denise Mueller ville gerne have prøvet at slå mændenes rekord på 269 km/t., som blev sat i 1995 af hollandske Fred Rompelberg, men ifølge hendes træner, John Howard, havde de kun en 6,4 km’s strækning til rådighed i saltørkenen, og de havde brug for knap 10 km, hvis mændenes rekord skulle udfordres.

Bag om rekordcyklen:

  • 17-tommers motorcykelhjul for at sænke tyngdepunktet.

  • Gearing med dobbelt udveksling.

  • Stødabsorberende sadelpind.

  • Forlænget ramme for at øge stabiliteten og monteret med en affjedret forgaffel, der kunne dæmpe højhastighedsvibrationerne.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: