Løb - opvarmning

FordiSkal du i gang med interval-, sprint- eller bakketræning, er der tale om højintensive træningsformer, som kræver god opvarmning. Skal du ud på en roligere løbetur, er det nok at lægge ud i et langsomt tempo og bruge de første 5-10 min. på gradvist at øge til den ønskede løbehastighed. TilgodeserOpvarmning af benenes store muskelgrupper. Smidighed og opvarmning af rygmusklerne. Tid10-12 min.IntensitetStart roligt, og fortsæt med stigende intensitet. Bonus-tip

28. september 2011

Fordi Skal du i gang med interval-, sprint- eller bakketræning, er der tale om højintensive træningsformer, som kræver god opvarmning. Skal du ud på en roligere løbetur, er det nok at lægge ud i et langsomt tempo og bruge de første 5-10 min. på gradvist at øge til den ønskede løbehastighed.

Tilgodeser Opvarmning af benenes store muskelgrupper. Smidighed og opvarmning af rygmusklerne.

Tid 10-12 min.

Intensitet Start roligt, og fortsæt med stigende intensitet.

Bonus-tip Efter første del af opvarmningen, som er det rolige løb, kan du lave øvelser, som smidiggør og opvarmer ryggen. Kortere sekvenser med eksempelvis høje knæløft med overdreven brug af armene (som ved sprint) ligger tæt op ad den løbeform, du efterfølgende skal i gang med.

Øvelsesbeskrivelse

  • Lav møllesving med armene, ved at du stående svinger armene i store cirkelbevægelser (både fremad og bagud).

  • På et jævnt og blødt underlag på ca. 30 meter udfører du høje knæløft og svinger overdrevent med armene på samme tid. Husk at holde ryggen ret og kroppen let foroverbøjet. Efter 30 meter går du tilbage til startstedet. Lav øvelsen 2-5 gange efter behov og med gradvist stigende tempo.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: