1 times løb forlænger dit liv med 7 timer

Hvor meget længere, kan du forvente at leve, hvis du løber? Det har et nyt studie kigget på, og resultaterne er opløftende.

22. januar 2019 af Lasse Lyhne

Løb forlænger livet. Det er påvist i adskillige studier. Men hvor mange flere år, kan man egentlig forvente at få, hvis man flittigt snører løbeskoene. Det har indtil nu ikke været helt klart.

Nogle har endda spekuleret i, at gevinsten måske kun lige svarede til den tid, du samlet set har brugt på at pruste og stønne dig rundt på den lokale løberute. Så måske løberiet var spildt? 

Men bare rolig, det er ikke tilfældet! Et nyt studie viser, at med mindre du løber ekstremt meget, så får du din indsats mange fold igen. I studiet har forskerne samlet konklusionerne fra en en hel stribe studier om løb og levetid, og på baggrund af dem, regnet ud, hvor meget ekstra levetid løberiet giver.    

Opløftende konklusion

Løber du fx 2 timer om ugen, vil du i løbet af de næste 40 år bruge knap et halvt år på løb. Til gengæld vil du få 3,2 ekstra leveår i den anden ende. Det giver altså en nettogevinst på 2,7 leveår. 

Eller sagt på en anden måde - for hver time du løber, får du 7 timers ekstra levetid.

Løber du mere, får du også mere levetid i den anden ende om end overskudsgraden bliver lidt mindre. 

Du får allerflest leveår, hvis du løber 4 timer om ugen. Løber du mere,  kan du ikke høste yderligere gevinster, til gengæld koster det ifølge studiet, heller ikke leveår at træne meget, hvilket ellers har været bekymringen hos nogen.

Så kom afsted og gør dit liv længere!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: