© Colourbox

Tempotræning: 10 km

Distancen stiller krav til både kondition og udholdenhed. Du skal kunne holde et tempo lige på syregrænsen og presse dig selv, når trætheden melder sig.

21. september 2010 af Bjarke Kobberø

Tempoløb er ikke bare tempoløb. Træningsformens konkrete udformning afhænger helt af, hvad du træner frem imod. Her serverer vi en række udsøgte måder at tempotræne på til inspiration og motivation. Selvom vi rangordner træningerne, er det en god idé at veksle mellem dem. Det sikrer den rette variation i træningen, og at du udvikler alle facetter af dit løb.

  • God Løb 1 x 3 km + 3 x 1.500 m med 3 minutters joggepause imellem. Løb i målsætningstempo. Træningen løfter konditionen og udholdenheden og træner din evne til at løbe i målsætningstempo. Fokusér på at løbe med overskud og en god rytme gennem hele turen.

  • Bedre Løft din kondition og tempooverskud med 10-15 x 400 m alt efter træningstilstand med 1 min. pause imellem. Tempoet skal være hurtigere end dit 10-km-tempo. Del gerne op i sæt, fx 3 x 5 x 400 m, da det mentalt kan være mere overskueligt, og den samlede kvalitet kan holdes i top.

  • Bedst Løb en lang tempotur på 10-15 km alt afhængigt af træningstilstand. Tempoet er lidt langsommere end dit målsætningstempo. Træningen er hård og bør kun gennemføres 1 gang om måneden, men den rykker for alvor din tempoudholdenhed og giver overskud på 10-km’eren.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: