10 ting alle løbere frygter

Frygter du at møde muren, eller at skaden går op igen? Løbere er notorisk fulde af frygt. Her får du rådene, der fjerner dine bekymringer, så du kan præstere optimalt.

21. maj 2013

Vi har listet 10 ting op, som alle løbere frygter, og kommer samtidig med løsningen på, hvordan du overvinde problemerne.

Problem: Jeg er bange for at få krampe

Løsning: Selvom man aldrig helt kan gardere sig mod krampen, kan du gøre meget for at forebygge den.

Proritér din restitution, og få nok hvile mellem dine træningspas. Sørg også for at få rigeligt med væske, inden du skal ud at løbe. Kramper skyldes nemlig ofte dehydrering.

Derudover viser undersøgelser, at udstrækning af de mest udsatte steder også kan reducere risikoen for kramper.

Skulle uheldet alligevel være ude, mens du løber, skal du straks strække ud. Og så er der ellers ikke noget i vejen for at fortsætte bagefter.

Problem: Jeg får dårlig mave, når jeg løber

Løsning: Den dårlige mave skyldes ofte, at du har ufordøjet mad liggende i mavesækken og tarmsystemet, der ligger og skvulper rundt. Tænk derfor på, hvad du propper i munden inden løbeturen, og hold dig til hurtigtoptagelige kulhydrater. Mad med høj koncentration af fibre, fedt og proteiner kræver ofte mere end tre timer for maven at fordøje.

Dårlig mave kan dog skyldes ophobet væske i mave- og tarmregionen. For at undgå dette kan du tilsætte lidt salt til dit vand – så optages det bedre i kroppen.

Problem: Alderen indhenter mig

Løsning: Mange løbere frygter det tidspunkt, hvor tiderne begynder at dale pga. alderen. Og det vil uden tvivl også indtræffe på et tidspunkt. Løsningen er her at sætte nye aldersbetingede mål, så du stadig hele tiden har fornemmelsen af, at du kan forbedre dig. Sammenlign dig ikke med 25-årige, men skel til din egen aldersgruppe.

Log ind som abonnent og få de sidste syv problemer, som løbere frygter at løbe ind i.

Læs blandt andet, hvordan du tackler muren, undgår at gå sukkerkold eller sikrer dig varig vægttab ved løb.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: