17-årig har løbet 100 maratons

En 17-årig amerikaner har netop løbet sit maraton nummer 100. Det gør ham til den yngste person i verden, der har løbet så mange.

31. januar 2019 af Christian Thestrup

De fleste kan nok huske det lille sug, det gav i maven, første gang de meldte sig til et maratonløb. Det gælder også for den 17-årige amerikaner Calix Fattmann, selv om det efterhånden er en del år siden. På trods af sin alder har han nemlig lige gennemført sit maraton nummer 100, og dermed kan han kalde sig den yngste person i verden, som har gennemført den legendariske distance så mange gange.

Calix Fattmann gennemførte sit første 5 kilometer-løb som fem-årig. Da han fyldte ti år, besluttede han sig for at løbe ti kilometer, men det var ikke langt nok, så han fortsatte og endte med at løbe 21,1 kilometer. Det tændte for alvor langdistanceløberen i den lille fyr, og inden året var omme, havde han gennemført 52 halvmaraton. 

Da Calix var 12,5 år, skruede han endnu engang op for distancen og gennemførte sit første maratonløb. Siden har han ikke set sig tilbage, og nu kan den 17 årige teenager altså kalde sig verdens yngste med 100 maratonløb på cv’et. Hans sluttider ligger som regel mellem fire og fem timer, hvilket er fornuftigt, hvis man vil løbe langt og meget – og samtidig holde skaderne fra døren.

På vores egne breddegrader kan vi også være med. Den danske løber David Bredo gennemførte sit maraton nr. 100 som 20 årig, og han har ikke slappet af siden. I dag er David 24 år og har gennemført 569 maratonløb. Alene i 2017 gennemførte han 157 maratonløb, og som om det ikke er hårdt nok, har han også løbet fire maratonløb på et døgn og 20 maratonløb på 10 dage.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: