© istock

2 sjove fartredskaber

Brug et af nedenstående træningspas en til to gange om ugen – og veksl meget gerne imellem dem for at få variation i belastningen.

29. juni 2020 af Lasse Lyhne & Bjarke Kobberø

Vi viser dig her, to sjove redskaber til at få mere fart i fødderne.

Accelerations løb 

På din sædvanlige løbetur indlægger du 3-5 accelerationer over ca. 100 meter. Tempoet øges gradvist over de 100 meter, så du løber de sidste 20 meter i næsten fuld sprint. Sørg for at lægge accelerationsløbene med god afstand, så du lige når at samle kræfter mellem dem.

Tempo:
Farten øges fra jog til næsten fuld sprint.

Formål:
Du vænner kroppen til at løbe med en højere intensitet end normalt. Det løfter konditionen, muskelstyrken og evnen til at løbe stærkt. Fornemmelsen for fart udvikles også.

Bemærk:
I starten vil det føles mærkeligt pludselig at skulle bryde tempomuren – men tro os, det er fantastisk. At mærke tempoet i kroppen rykker både på form og motivation

Tempoløb 

Tempoløb er en nøgleingrediens i opskriften på at blive en bedre løber, hvad enten du er motionist eller eliteløber. Det handler dybest set om at løbe stærkt over en længere periode, typisk 10-20 minutter for nye løbere og 20-30 for garvede løbere. En god tommelfingerregel er, at dit tempoløb varer 50-60 procent af den tid, en normal løbetur tager. Farten på tempoturen skal være høj, men ikke højere, end at du kan holde den hele vejen. Du skal være presset, men stadig løbe med overskud. Farten vil typisk svare til, at du deltager i et 5-kmløb og giver den fuld skrue.

Tempo:
Øg evt. gradvist.

Formål:
Tempoet presser kroppen. Det løfter konditionen og flytter grænsen for, hvornår du syrer til.

Bemærk:
Del evt. tempoturen op i 2 bidder med et par minutters pause, hvor du jogger let.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: