3 hurtige alternativer til 10-20-30

10-20-30 er ikke den eneste metode til at få fart på i træningen. Ønsker du at få endnu mere variation, er her 3 gode alternativer.

28. september 2011

Spil fodbold Studier har vist, at motionsfodbold har de samme effekter på sundheden som intervalløb. Spillet byder uundgåeligt på en masse sprinter og hurtige accelerationer, hvor pulsen ryger op, og musklerne skal på overarbejde. Er du glad for spillet, er det derfor en god idé at supplere løbeturene med en gang fodbold 1 gang om ugen.

Fordele: Fodbold er lystbetonet. Det er godt for dig, der har svært ved at svinge pisken over dig selv.

Løb bakkeløb Det er hårdt at løbe opad, næsten lige meget hvor hurtigt du gør det. Derfor er bakker en fremragende måde at forbedre løbeformen på. De sætter pres på kredsløbet, sender pulsen i vejret og får lungerne til at pibe. Og hvor ubehageligt det end lyder, er det lig med bedre kondition. Samtidig stiller bakkerne store krav til løbemusklerne og har derfor lidt samme effekt som 10-20-30- sprinterne.

Møder du 4-5 bakker på din sædvanlige løbetur, kan du løbe stærkt op ad dem. Alternativt kan du finde en god bakke og løbe op ad den 4-6 gange.

Fordele: Bakkeløb styrker kondition og løbemuskler. Samtidig betyder den lidt lavere fart på bakkerne, at belastningen på kroppen ikke er så høj som ved sprinter på flad vej.

Løb intervaller Klassiske intervaller på ca. 4 minutter er eminent konditionstræning. De foregår ved, at du løber stærkt i 4 minutter, holder 2 minutters pause og løber stærkt igen. Gør dette 3-4 gange 1 gang om ugen. Klassiske intervaller er hård træning, der kræver disciplin at gennemføre, men giver dig et solidt udbytte.

Fordele: Struktureret træning, der for alvor løfter konditionen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: