4 typer morgenløb

Morgenløbet er uegnet til intervaller og tempoløb. Kroppen er slet ikke gearet til den slags hård træning. Til gengæld er den tidlige træning oplagt til andre formål:Restitutionsløb. Morgenløb er ideelt til restitutionsløb. Det meget rolige løb sender blod ud til de ømme muskler og vasker affaldsstoffer ud.

24. maj 2011

Morgenløbet er uegnet til intervaller og tempoløb. Kroppen er slet ikke gearet til den slags hård træning. Til gengæld er den tidlige træning oplagt til andre formål:

Restitutionsløb. Morgenløb er ideelt til restitutionsløb. Det meget rolige løb sender blod ud til de ømme muskler og vasker affaldsstoffer ud.

Tempotilvænning. Den sidste del af morgenløbet kan med fordel bruges til at tune kroppen ind på løb i dit konkurrencetempo, hvis du har en konkurrence for øje. Satser du fx på at løbe 10 km på 45 minutter (4 min. og 30 sek. pr. km), kan du øve dette tempo på morgenturens sidste par km. Løb fx 1 km i konkurrencetempo efterfulgt af 1 min. let jog og yderligere 1 km i konkurrencetempo. Jo mere du vænner kroppen til at løbe i konkurrencetempo, jo bedre bliver den også til det.

Morgenaccelerationer. Skal du have lidt fart på morgenløbet, kan du få det ved en række små accelerationer, hvor du over ca. 100 m langsomt accelererer op til tæt på maks.-tempo. Fokusér på en rank kropsholdning og hurtige skridt. Lav 4-6 accelerationer i løbet af morgenen.

Teknikløb. Indlæg en række korte perioder af omkring 30 sek., hvor du arbejder med din løbeteknik. Fokusér på afslappede skuldre, et roligt armsving og en rank kropsholdning. Løb med lidt kortere, hurtigere skridt. Lav evt. specifikke teknikøvelser som dem, der er listet herunder:

Fodledshop: Hop fremad fra ben til ben med små skridt. Kraften i afsættet skal komme fra fodleddet og IKKE fra knæet. Løb 3 x 20 m Hold en kort pause mellem hver periode.

Hurtige hælspark: Frem for at sparke bagud trækkes hælen direkte op mod ballen. Fokusér på en rank kropsholdning. Løb langsomt frem med hurtige skridt. Løb 3 x 20 m.

Hurtige knæløft: Løb roligt fremad med en høj skridtfrekvens, mens knæene løftes. Fokusér på at løbe rankt og ikke læne dig bagud. Løb 3 x 20 m.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: