© Colourbox

Tempotræning: 5 km

Distancen er kort. Den kræver, at du kan holde et højt tempo fra start og virkelig presse dig selv, også når det gør nas. Distancen stiller store krav til din kondition.

16. september 2010 af Bjarke Kobberø

Tempoløb er ikke bare tempoløb. Træningsformens konkrete udformning afhænger helt af, hvad du træner frem imod. Her serverer vi en række udsøgte måder at tempotræne på til inspiration og motivation. Selvom vi rangordner træningerne, er det en god idé at veksle mellem dem. Det sikrer den rette variation i træningen, og at du udvikler alle facetter af dit løb.

  • God Løb en tempotur på 3-7 km afhængigt af træningsbaggrund. Tempoet skal være omkring eller lidt langsommere end dit målsætningstempo på 5-km’eren. Træningen løfter både kondition og udholdenhed og giver mental styrke. Husk ikke at løbe dig helt ud.

  • Bedre Løb 12 x 400 m i målsætningstempo eller lidt hurtigere. Hold 1 minuts joggepause mellem hver hurtig tur. Træningen booster din kondition og træner din evne til at løbe i målsætningstempo. Er du uvant med intensiv træning, så læg roligt ud, og prøv at øge farten undervejs.

  • Bedst Løb 3-4 serier af 5 x 200 m. Hold 30 sek. pause mellem hver 200 m og 3 min. pause mellem hver serie. Farten skal være et stykke over dit målsætningstempo. Træningen er hård, men giver også et stort tempooverskud, du vil nyde godt af, når du skal løbe konkurrence.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: