© iStockphoto

5 løgne, vi løbere fortæller andre

Okay, vi indrømmer. Nogle af de ting, vi løbere fortæller andre, er måske ikke heeelt sande

21. september 2019 af Christian Thestrup

1: ”Kedeligt? Nej da. Løb er som meditation!” Ja, altså den form for meditation, hvor man tænker på alle de usunde ting, man har tænkt sig at spise, når man kommer hjem. Eller på de seje ting, man skulle have sagt, da man diskuterede med sin irriterende kollega, i stedet for ”Og hvad så med dig selv?”.

2: ”Du har det fantastisk bagefter!” Okay, du får selvfølgelig lidt ondt i benene. Og måske også lidt dårlig mave. Og et par vabler og en blå negl. Enkelte løbere må også holde pause, fordi de bliver skadet. Faktisk sker det for en hel del af os, men alt det kan jo ske så mange andre steder, ikke?

3: ”Det er en fantastisk natur-oplevelse!” Og det er rigtigt. Så længe man ikke kommer til at træde i noget af den fantastiske natur, som man skal hjem og skrabe af skoen bagefter.

4: ”Du får en masse nye løbevenner.” Hvilket er en god ting, for dine gamle venner bliver hurtigt trætte af dine løbe-updates på Facebook og af dine fortællinger om, hvordan du er gået over til kolde kulhydrater og lige har skåret tre vigtige sekunder af din 5 kilometer-tid.

5: ”Det er billigt! Det kræver bare et par sko, og så er du klar!” Ja. Plus nogle shorts – og et sæt lange og knælange tights. Og en langærmet løbetrøje, en windbreaker og en vest. Og nogle kompressions-strømper. Og et GPS-ur, et væskebælte, reflekser og handsker. Plus energidrik, gels og ca. 450 kroner for hvert løb, du gerne vil deltage i. Og selvfølgelig et par svedtransporterende T-shirts, som – at dømme efter prisen – er syet af rumvæsner hos NASA. Men så er du stort set også klar.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: