Kvinder der løber udenfor.
© Jacob Helbig

5 tips til dit testløb

Testløbet er en test af din aktuelle form. Her er 5 tips til, hvad du skal gøre for at levere så godt et resultat som muligt.

1. maj 2019 af Lasse Lyhne

Bliv klar til testløb 

Med testløb får du testet din nuværende præstationsevne. Her får du 5 tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal blive klar testløb. 

1. Vær velrestitueret

Du skal ikke trappe ned i flere dage inden et testløb – det går ud over træningen i øvrigt – men sørg for, at testløbet ligger efter en hviledag eller en rolig dag, så benene er så friske som muligt. Sørg også for at være nogenlunde udhvilet og fx ikke lægge testløbet lige efter en lang og krævende arbejdsdag.

2. Vær velhydreret

Hvis du er mere eller mindre dehydreret, går det både ud over præstationen og restitutionen bagefter. Sørg derfor for at være i fornuftig væskebalance. Lad være med at drikke en hel masse, men sørg for at drikke løbende de sidste 12 timer op til testløbet. Er din urin lys gul, er du godt hydreret.

3. Vær velernæret

Du skal have energi til at løbe, men du skal bestemt ikke være tung i maven. Dit sidste store måltid skal ligge senest 4 timer før løbet. Snup en banan eller en halv franskbrødsmad en times tid før turstart, hvis du føler dig sulten.

4. Varm op

Især på de lidt kortere testture skal der fuld smæk på fra start. Derfor bør du varme op. Jog 10 minutter i helt roligt tempo, så kroppen bliver varm. Herefter øger du stille og roligt tempoet de næste 5 minutter, til du rammer en fart, der er frisk, men ikke decideret hård. Slut af med tre accelerationer, hvor du over 60-80 meter gradvist øger farten, så du sprinter kontrolleret de sidste 10-15 meter. Jo kortere dit testløb er, desto mere skal du varme op.

5. Smid tøjet

Testløbet skal løbes for fuld skrald. Derfor er det vigtigt, at du ikke har for meget tøj på, så du risikerer at koge over. Lige inden løbet går i gang, smider du overtøjet, snører skoene, indstiller dit mentale fokus, starter uret og drøner afsted. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: