Billede fra Copenhagen Marathon
© iStock

5 unikke byløb, du skal opleve

Byer skal ses i løbeskoene – og gerne sammen med tusindvis af andre løbere. Her har vi udvalgt 5 meget forskellige byløb fra hele verden, som på hver sin måde byder på helt enestående løbeoplevelser.

10. august 2017 af Jesper U. Larsen

Fem fantastiske byløb

Det største af dem alle

Hvad: New York City Marathon.

Distance: 42,2 km.

Oplevelsen: Med et deltagerantal, der rundede 51.388 i 2016, er det verdens største maraton – og nok også det, som flest løbere drømmer om at gennemføre på et eller andet tidspunkt i deres liv. Løbet skydes i gang på Staten Island, hvorefter man løber gennem alle 5 boroughs, inden målet nås i Central Park på Manhattan. Det giver en enestående oplevelse af millionbyen, hvor man kommer tæt på dens mange kulturer og kontraster. Ruten er hård, og logistikken er et mareridt, men atmosfæren er noget helt særligt, og de mange tilskuere, der hepper langs ruten, er absolut ikke nærige med opbakningen. 

Læs mere her.

Svensk megaevent

Hvad: Göteborgsvarvet.

Distance: 21,1 km.

Oplevelsen: Du behøver ikke at rejse langt for at deltage i verdens største halvmaraton. Det finder sted i Sveriges næststørste by, Göteborg, hvert år i maj. Siden begyndelsen i 1980, hvor blot 1.800 løbere stillede til start, har Göteborgsvarvet udviklet sig til en stor folkefest med mere end 60.000 deltagere og et par hundrede tusind tilskuere, mens omkring 4.000 frivillige er involveret i løbet.

Læs mere her.

Lav sol over tromsø

Hvad: Midnight Sun Marathon.

Distance: 42,2 km.

Oplevelsen: Verdens nordligste maraton finder sted i den norske by Tromsø, der ligger omgivet af smuk natur 350 kilometer nord for polarcirklen. Heroppe går solen ikke ned om sommeren, så selvom løbet skydes i gang kl. 20.30, er det stadig lyst, når alle er i mål. Samme dag afholdes der også løb på kortere distancer.

Læs mere her.

Byen i fem små bidder

Hvad: Etape København.

Distance: 5-12 km.

Oplevelsen: Et oplagt valg, hvis du vil opleve hovedstaden med løbeskoene på, men ikke orker de lange distancer. Her er maratondistancen fordelt på 5 etaper, som løbes over 5 hverdagsaftener. Ruterne er alle udvalgt, så de viser København fra sin bedste side – fra turistattraktionerne i Indre By til det gamle industriområde på Refshaleøen.

Læs mere her.

Midt om natten

Hvad: Sundown Marathon Singapore.

Distance: 42,2 km.

Oplevelsen: De fleste maratoner skydes i gang i morgentimerne, men her går starten efter midnat. Løberne sendes ud i natten, hvor Singapores mange oplyste skyskrabere og futuristiske bygninger sørger for en flot kulisse. Løbet er Asiens største natløb med omkring 30.000 deltagere. På trods af det sene starttidspunkt ligger temperaturen typisk omkring 26-28 grader.

Læs mere her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: