© Valling.com

Bakkeløb - Hvor tit?

Bakketræning er genialt, hvis du vil arbejde med din styrke i vinterperioden. Træningsformen er dog så effektiv, at den fint kan bruges året rundt.

19. december 2018

Mange eliteløbere træner bakkeintervaller gennem vinteren. Det giver dem den fornødne holdbarhed og styrke i benene til sommerens mere specifikke, hurtige intervaller og konkurrencer.

Selvom du ikke tilhører eliten, kan du sagtens bruge denne struktur. Træn bakkeintervaller 1-2 gange om ugen i 6-8 uger i løbet af vinteren, og skær så ned til 1 gang hver 14. dag i perioder, hvor du træner mange intervaller og evt. løber konkurrencer.

Træner du ikke helt så fokuseret året rundt, kan bakkeløb 1 gang om ugen være et krydderi i din træning, når formen behøver et boost. Skal du fx deltage i et kuperet motionsløb, er det oplagt at inkludere bakkeintervaller op til, hvis længde og stejlhed svarer til det, du møder i løbet. Husk i denne sammenhæng også at træne dine færdigheder i at løbe ned ad bakke, da du vinder en masse tid på at kunne flytte dig hurtigt nedover og samtidig også sparer benene for store smerter i dagene efter konkurrencen.

Vil du prøve bakkeløb?

Deltag i Aktiv Trænings nye løb Bakkechallenge og giv dig selv en udfordring.

>> Læs alt om Bakkechallenge

Få et par suveræne vintertights

Nu er det slut med at fryse på løbeturen. For kun 99,50 kr. kan du lige nu få et par lækre løbetights, som er designet til at følge kroppen og holde kulden ude. På den måde kan du nyde løbeturen og bruge din energi på at løbe i stedet for at varme kroppen op. De sorte tights er elastiske, har lynlåse ved anklerne og sidder dejligt tæt til kroppen. Der er reflekser ned langs siden af benene, så du bliver set på de mørke aftener, og på lænden er der en lomme med lynlås til nøgler, kreditkort, energi eller lignende. Lige nu kan du få de lækre tights sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. Så er det ikke noget problem at nyde træningen og komme godt i gang med 2019. Lige nu kan du få sættet sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: