Det er den lille, hvide runde ost det handler om. Den der fanger den uden at komme alt for slemt til skade vinder.

Fang Osten - verdens dummeste løb?

Mandag d. 29 maj lød startskuddet til et af verdens korteste, men også mest bizarre motionsløb ...

23. maj 2017 af Lasse Lyhne

Tag en 4 kg tung rund Double Gloucester ost, en af Englands stejleste bakker, Coopers Hill nær Gloucester, der falder med ca. 45 procent. Og tag 200 dødsforagtende unge mennesker, og du har ingredienserne til et af de mest historiske, men også mest aparte motionsløb i verden.

Coopers Hill Cheese Rolling and Wake er lige så simpelt, som det er vanvittigt. Først rulles osten ned ad bakken og ca. et sekund efter får menneskemængden lov til at risikere livet i jagten på den.

Se video fra et tidligere løb her.

Mange skader

Hvert år kommer adskillige lykkeriddere mere eller mindre alvorligt til skade, og også tilskuerne har noget på spil, da mange bliver fældet af faldende løbere eller af osten selv.

Vinderen er den der først kommer ned ad bakken, hvad end det er løbende, rullende eller kurrende. Præmien for anstrengelserne er såmænd 4 kg. - lidt forslået - ost.

Løbets oprindelse fortaber sig i historiens tåger, men traditionen med at jagte en ost ned af en halsbrækkende bakke går tilsyneladende tilbage til den tidlige middelalder.

Skulle du selv have lyst til at prøve kræfter med vanvittige løb, så må du en tur til det centrale England - det er ikke svært at få en startplads.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: