© Kyle Meyr / Red Bull Content Pool

Verdens hårdeste 400-meter - kunne du klare det?

Den ultimative bakkeudfordring: Løb 400 meter til toppen af en skihopbakke.

14. juni 2017 af Jesper U. Larsen

At løbe op ad en stejl skihopbakke får pulsen til at gå amok og giver seriøs syre i benene, også hos rutinerede løbere – selvom det "bare" er 400 meter. Og den benhårde disciplin har de senere år udviklet sig til et populært løbsfænomen.

For nylig nåede turen til Trondheim i Norge, hvor 252 løbere dystede om at komme først til toppen af skihopbakken Granåsen. Løbet var et af de 14 stop på den såkaldte Red Bull 400-tur.

Sådan startede det

I 2011 kørte den tidligere sprinter Andreas Berger forbi Kulm-skihopbakken på sin østrigske hjemegn og blev nysgerrig på, om man mon kunne løbe hele vejen op.

Han gjorde forsøget og konstaterede, at det var muligt – og sindssygt udmattende. Fire måneder senere blev den første konkurrence afholdt, og i dag består Red Bull 400-serien af 14 løb i både Europa, Asien og Nordamerika.

På toppen i Trondheim

I Trondheim kæmpede løbere fra 13 lande om sejren på Granåsen, der byder på 36 grader stejle stigninger.

Den 18-årige nordmand Peter Haddon nåede toppen på bare 3 min. og 18.7 sek., mens 17-årige Marte Lien Johnsen vandt hos kvinderne i tiden 4 min. og 47.8 sek.

Som det ses i videoen her, så fik de fleste løbere ret hurtigt store problemer med at overvinde bakken – trods en flyvende start: 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: