Bizarre øjeblikke i atletik

Atletikhistorien har budt på utallige legendariske dueller, magiske sejre og fantastiske rekorder. Men, men, men ... det går altså ikke altid helt efter bogen i atletikkens verden. Her ser vi tilbage på nogle af de mest bizarre øjeblikke på atletikstadion.

1. juni 2019

Bolt fældet af Segway
Ingen kunne stoppe Usain Bolt i 2015 – altså lige indtil han mødte en kinesisk kameramand på en Segway ved VM i atletik i Beijing. Song Tao fik til opgave at følge Usain Bolts hyldestrunde efter sejren på 200 m på tæt hold, men den erfarne kameramand var en knap så erfaren Segway-fører.

Kuglestøder blev sprinter
Den 22-årige Trevor Misipeka fra miniputstaten Amerikansk Samoa troede egentlig, at han skulle konkurrere i kuglestød, da han tog afsted til VM i atletik i Canada i 2001. Men på grund af en regelændring blev han udelukket fra sin favoritdisciplin, og med bare to dages varsel fik den 133 kg tunge kuglestøder så at vide af det nationale atletikforbund, at han i stedet skulle konkurrere i 100-meterløb. 

Dehydreret fighter
Nogle gange kan de situationer, som ikke går efter bogen, være dem, der står klarest tilbage i hukommelsen. Et eksempel er Gabriela Andersen-Schiess’ afslutning på maratonløbet ved OL i Los Angeles i 1984. 

Stangstiv højdespringer
Russiske Ivan Ukhov mødte dinglende fuld op til det årlige Grand Prix-stævne i Lausanne i 2008 efter at have drukket heftige mængder vodka og Red Bull. Inde på stadion kæmpede han længe med at få sin træningsdragt af, skubbede til en official og endte med at hoppe under overliggeren og dejse om på måtten. 

Fløj baglæns ind i historien
I dag ville der ikke være noget bizart over Dick Fosburys højdespring ved OL i Mexico City, men dengang i 1968 sad folk måbende tilbage på det olympiske stadion. For amerikaneren havde udført springet på en måde, som ingen havde set før – og i samme hug forbedret den olympiske rekord med sensationelle seks centimeter. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: