© iStock

Den perfekte temporute

Find en rute, der tillader dig at fyre den af uden for mange forstyrrelser.

1. januar 2020 af Bjarke Kobberø

Ruten skal være uden lyskryds, større veje, der skal krydses, og lignende. Find meget gerne en rute i nærheden af dit hjem, så du igen og igen kan træne på ruten og bruge den som formtest. For at kunne sammenligne dine resultater er det afgørende, at det er præcis samme rute og samme forhold, der løbes under.

Jagter du en god tid, kan du med fordel gå på udkig efter en flad asfaltrute uden skarpe sving. For at mindske belastningen på kroppen kan det dog varmt anbefales at løbe på grus.

Find også gerne en rute med lidt bakker og sving. En afvekslende rute gør, at påvirkningen af kroppen ikke bliver for ensidig.

Har du et konkret løb i kikkerten som årets store mål, vil det være en god idé at finde en rute, der minder om den udfordring, der venter. Er det et kuperet løb, du træner op til, skal din temporute være kuperet, er der mange sving, er det det, du skal søge, osv.

Både fysisk og mentalt er gevinsten kæmpestor ved gentagne gange at have prøvet at presse sig selv under de forhold, du skal toppræstere under senere på året. Det booster både selvtillid og form.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: