Mænd løber om kap

Mange overrasker sig selv, når de løber konkurrence. Lige pludselig kan du løbe hurtigere og længere, end du havde regnet med.

© iStock

Derfor booster konkurrence din løbeform

Savner du fremskridt og succes på løbestien? Så er konkurrenceløb måske løsningen. Læs her, hvorfor konkurrence er afgørende for din løbetræning.

19. september 2017 af Lasse Lyhne

Når du forsømmer at konkurrere...

Personer, der træner alene, presser ikke sig selv nær så hårdt under træning som de, der dyster med andre. Det kan alle, der har stået med et startnummer på brys­tet eller blot deltaget i den lokale klubs intervaltræning, skrive under på. Samtidig får de heller ikke opbygget den vindermentalitet, der er fundamentet for at kunne skubbe sine grænser. Eftersom konditionen – og reelt også den mentale styrke til at tåle et hårdt pres – udvikler sig, når du for alvor presser systemet, er det vigtigt, at du indimellem ‘graver dybt’ på løbeturen. På egen hånd kan det være svært at finde motivationen og gejsten til at gøre det.

Løsning

Opsøg dysten og duellen med andre. Det behøver ikke at være stort anlagte løb med flere tusind deltagere – små, lokale løb kan også gøre det. Du vil opleve, at du løber meget hurtigere, når der er et nummer på brystet. Derudover kan du meget hurtigt opbygge nogle fællesskaber med de andre løbere, som måske kan række videre end det enkelte løb – og også give dig et motiverende træningsfællesskab i hverdagen.


Find her inspiration til forskellige løb, uanset om du vil løbe de store og vilde løb eller de mindre og lokale løb.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: