Mand, der løber i bakker

Bakker kan være nogle lede bæster, som på kort tid flår al luft ud af dig. Men strabadserne er med til at give dig en øget mental styrke. 

© Foto: iStock

Derfor skal du løbe på bakker

Hvad er der at hente træningsmæssigt ved at løbe bakkeløb?

6. december 2021 af Redaktionen

SVAR: Bakkeløb er ekstremt effektiv træning. Din puls presses helt op i det røde felt, og den kraftige stimulering af kredsløbet giver konditionen et gevaldigt løft. Samtidig kræver bakken, at du løfter knæet højere end normalt, og at du sætter af med større kraft, end du plejer. Det giver fortrinlig styrketræning af bl.a. baller og baglår, som sammen med læggene skal skabe den kraft, der presser dig op ad bakken. Du er også nødt til at fyre op for kadencen og tage hurtige, spændstige skridt, hvor du lander fremme på foden, og hvor foden kun er i jorden i ganske kort tid. De effektive og dynamiske løbeskridt kan med tiden også komme dig til gode på flad vej. 

Trailløb er fantastisk, hvis du har de rigtige sko. Få de bedste tips fra vores eksperter lige her, så du får en fantastisk tur i sporet.

Endelig er bakkeløb sublim coretræning.
Den simpleste form for bakketræning er at give den gas, når du rammer en bakke på din løbetur. Du kan dog også løbe deciderede bakkeintervaller, hvor du holder dig til én bakke – sprinter til toppen og jogger tilbage til bunden. Find en bakke, det tager mellem 1 og 1 1/2 minut at løbe op ad, og start med 3-4 intervaller

Sådan løber du op ad bakkerne

  • ARMTRÆK. Brug armene kraftfuldt på bakken. Jo stejlere, des mere skal armene bruges. Knyt hænderne – men spænd ikke.
     
  • LÆN DIG FREM. Læn dig let forover og ind mod bakken. Hold kroppen rank, og kig ligeud. 

  • KNÆLØFT. Overdriv gerne dine knæløft, og løft benet højt ind på bakken. Tag ligeledes lidt kortere skridt. 

  • TYNGDEPUNKT. Land fremme på foden frem for på hælen. Forsøg at få din fod til at ramme lige under dit tyngdepunkt.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: