© Istock

Effektiv træning på kun 20 minutter

Hold fast i træningen, selvom du har travlt. 20 minutter er nok til en gang effektiv træning. Se her, hvordan du udnytter tiden optimalt.

25. april 2016 af Anders Ejbye-Ernst.

20 minutter til rådighed Løb en tempotur. Det gode ved tempoturen er, at du kan starte i friskt tempo og løbe dig varm. Samtidig er tempoet så lavt, at du ikke ophober store mængder mælkesyre i benene. På den måde kan du undgå tidskrævende opvarmning og afjogning.

40 minutter til rådighed Løb intervaller. Varm op i 10 minutter, og løb derefter en omgang solide udholdenhedsintervaller, eksempelvis 3 x 7 minutter med 2 minutters pause. Husk, at for at træne udholdenheden skal forholdet mellem pause og interval være 1:3. Intervallerne skal altså være 3 gange så lange som pausen. Afslut med at jogge i 5 minutter.

60 minutter til rådighed Varm op i 10 minutter, løb 45 minutters fartleg med 23 minutters indlagte ryk, og jog af i 5 minutter. For at få maksimalt udbytte, så fokusér på tempoet – har du ekstra tid, kan du jogge længere af. De mange temposkift fra fartlegen giver sejhed, som du har brug for under et halvmaraton.

Alternativt kan du løbe en progressiv langtur, der slutter med de sidste 3-5 kilometer omkring dit 10-kilometertempo. Det booster din tempofornemmelse og forbedrer din krops evne til at holde sig i gang i lang tid.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.

Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: