© Istock

Effektiv træning på kun 20 minutter

Hold fast i træningen, selvom du har travlt. 20 minutter er nok til en gang effektiv træning. Se her, hvordan du udnytter tiden optimalt.

27. maj 2019 af Anders Ejbye-Ernst.

20 minutter til rådighed Løb en tempotur. Det gode ved tempoturen er, at du kan starte i friskt tempo og løbe dig varm. Samtidig er tempoet så lavt, at du ikke ophober store mængder mælkesyre i benene. På den måde kan du undgå tidskrævende opvarmning og afjogning.

40 minutter til rådighed Løb intervaller. Varm op i 10 minutter, og løb derefter en omgang solide udholdenhedsintervaller, eksempelvis 3 x 7 minutter med 2 minutters pause. Husk, at for at træne udholdenheden skal forholdet mellem pause og interval være 1:3. Intervallerne skal altså være 3 gange så lange som pausen. Afslut med at jogge i 5 minutter.

60 minutter til rådighed Varm op i 10 minutter, løb 45 minutters fartleg med 23 minutters indlagte ryk, og jog af i 5 minutter. For at få maksimalt udbytte, så fokusér på tempoet – har du ekstra tid, kan du jogge længere af. De mange temposkift fra fartlegen giver sejhed, som du har brug for under et halvmaraton.

Alternativt kan du løbe en progressiv langtur, der slutter med de sidste 3-5 kilometer omkring dit 10-kilometertempo. Det booster din tempofornemmelse og forbedrer din krops evne til at holde sig i gang i lang tid.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: