© Colourbox

Er brutto- og nettotider det samme?

Jeg har under motionsløb hørt folk tale om både brutto- og nettotider. Er der en forskel på de to?

Under

løb

med officiel tidtagning opererer arrangørerne ofte med både brutto- og nettotider. Bruttotiden er den længste, fordi stopuret her begynder at tikke, så snart startskuddet for hele løbet lyder.

Nettotiden begynder derimod først, når den elektroniske tidtagning registrerer, at din chip har krydset startlinjen. Normalt anvendes nettotider under motionsløb, fordi det er mest fair over for motionister, som typisk sendes afsted i ret store grupper. Her skal det ikke være til ulempe for nogen, at de starter bagerst i feltet og undlader at mase sig aggressivt frem, allerede før starten er gået.

Til gengæld anvendes bruttotid, når eliteløbere dyster. Her vil arrangørerne gerne undgå, at ham, der vinder slutspurten foran de jublende tilskuere, slet ikke kommer på sejrsskamlen, fordi tre andre løbere startede nogle sekunder senere, men faktisk løb hurtigere.

Derfor kan du opleve, at du deltager i et stort løb, hvor arrangørerne kårer vinderen efter bruttotid, mens vinderen i fx klassen 40+ år findes ved at studere nettotiderne.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: