© Colourbox

Er trappeløb godt for formen?

Bliver jeg en bedre løber af at træne på trapper? Eller giver det ingenting?

21. marts 2019 af Jannik Petersen

Trappetræning er absolut relevant træning for løbere. Præcis som intervaller, tempoture og andre højintensive træningsformer øger trapperne intensiteten i din træning og løfter dermed formen.

Trapperne er gode for ballemusklerne og hoftebøjerne, hvilket på lige landevej omsættes til kraftigere afsæt og dermed længere skridtlængde – uden at du føler, at du anstrenger dig ekstra.

Lårmusklerne trænes ligeledes effektivt på trapper, og dermed øges dine musklers udholdenhed.

Også dine lægmuskler belastes hårdt, når du tager trin efter trin, og den ekstra styrke i læggene giver dig en mere spændstig og effektiv løbestil.

Læs også: Er du i god form? Eller er der plads til forbedring? Se her, hvordan du beregner dit kondital - nemt!

Trapper er imidlertid også et belastende sted at træne, så det gælder om at dosere. Trappetræning skal kun udgøre en begrænset del af dine løbeture.

I starten skal kroppen have god tid til at vænne sig til den anderledes belastning, så snup fx 4 x 100 trappetrin én gang om ugen i en måneds tid. Det svarer cirka til 4 ture fra stueetagen og op til 5. sal i en beboelsesejendom.

Læg trappetræningen ind i den sidste del af din normale løbetur, så du er varmet godt op. Efter en måned på den måde kan du strikke 2 ugentlige ture ind i din træning. I din 3. trappetræningsmåned kan du øge til 6 x 100 trin.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: