Tiden 59.07 var den anden hurtigste halvmaratontid i verden sidste år. Måske får vi verdens hurtigste tid nogen sinde i år.

4 grunde til, at vi får en ny verdensrekord i København på søndag

Den eksisterende verdensrekord på mændenes halvmaraton lyder på vanvittige 58.23. Det er 2 minutter og 46 sekunder pr. km eller næsten 22 km/t! Rekorden er sat af Zersenay Tedese fra Eritrea. Den har stået siden 2010, men alligevel er der mindst 4 gode grunde til at tro, at den kan blive slået på søndag til Copenhagen Half.

10. september 2017 af Lasse Lyhne
 1. Ruten

  Ruten i København betragtes af mange som verdens hurtigste halvmarathonrute. Den er stort set flad og de få stigninger, der er er meget flade og jævne, så de ikke påvirker løbernes rytme. Svingene er store og brede og kan løbes i fuld fart.

 1. Feltet

  CPH Half er har fået et såkaldt guld-label af det Internationale Atletikforbund. Det er blandt andet udtryk for et enormt stærkt elitefelt. I år har hele 9 løbere, løbet under en time på de 21,1 km. Det giver en fantastisk mulighed for, at de lynhurtige herrer kan presse hinanden til en fantomtid.
 1. Vejret

  Vejret i København i september kan være perfekt løbevejr. Tør luft, svag vind og temperaturer på 10-15 grader. Det er helt optimalt til hurtige løbetider.
 1. Statistikken

  Statistikken taler for, at løbet er hamrende hurtigt. Således blev vindertiden sidste år på 59.07 den næsthurtigste tid i verden i 2016. Yderligere 4 mænd kom ind på verdens top ti over hurtigste halvmarathontider i 2016 og endelig satte 62% af elitefeltet personlig rekord ved løbet.

Skal du løbetræne udendørs i efteråret, så er en god windbreaker et absolut must. Få en lækker letvægtsløbejakke fra Craft + 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. Se meget mere lige HER.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: