DERFOR regner vi med en ny verdensrekord til Copenhagen Half Marathon

Det er hele 6 år siden, at den nuværende verdensrekord blev sat. Men nu peger flere ting på, at søndagens event i København kan blive tidspunktet, hvor en ny rekord bliver sat!

14. september 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Søndag den 18 september 2016 bliver Copenhagen Half Marathon skudt i gang. Og meget tyder på, at det kan blive en ekstraordinær spændende omgang i år. Flere ting peger nemlig på, at det kan blive søndag, at vi kommer til at se en ny verdensrekord på de 21,1 km. Den nuværende rekord er fra 2010, da der i Lissabon blev løbet over målstregen efter kun 58,23 min.

Derfor kan der blive sat verdensrekord

De sidste par år er der blevet løbet fantastiske resultater i hus i København. Dette er tilfældet fordi, der har været de rette hurtige løbere til stede, København er meget flad, og ruterne har indeholdt få sving. Disse ting sammenholdt giver mulighed for fantastiske tider.

I år bliver bestemt ingen undtagelse, da ruten igen kommer til at være flad og uden de store sving. Desuden har en række prominente herrer meldt deres ankomst. Heriblandt 14 mænd, der har løbet halvmaraton på under den magiske time - og derfra er der ikke langt ned til 58,23 min. under de rette forhold.

I 2015 manglede vindende Bedan Karoki Muchiri kun sølle 59 sekunder for at slå den nuværende rekord, og dengang var feltet af hurtige løbere langt mindre.

X'et

Den eneste ubekendte faktor, der kan komme til at have stor betydning for løbetiderne, er vejrforholdene. Det vigtigste for løberne vil uden tvivl være så lidt vind som muligt.

Vi krydser fingre for gode vejrforhold, og håber på en ny verdensrekord på den berømte distance.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: