© Istock

Halvmarathon er ny favorit-distance

Mens interessen for de traditionelle distancer som 5 og 10 km falder, bliver halvmarathon stadig mere populært. De 21,1 kilometer er den perfekte udfordring, mener ekspert.

5. august 2015

Interessen for de traditionelle motionsløb i Danmark falder. Deltagerantallet i de klassiske 5- og 10-km-løb er vigende og flytter over på de mere spektakulære løbsformer som forhindrings- og mudderløb. Men én klassisk distance klarer sig dog fremragende. Halvmarathon. De 21,1 km er mere populære end nogensinde.

I en undersøgelse af danske motionsløbere fra sidste år svarede 25 procent af løberne, at de havde de 21,1 km som favoritdistance. Dermed blev det den mest populære distance sammen med 10 km.

Løbeprogram halvmarathon - bliv klar på 12 uger

Målt på antallet af deltagere er de 21,1 km også den distance, der vækster mest. I 2011 løb ca. 37.500 halvmarathon. Det tal var i 2013 steget til ca. 50.000, og selvom der ikke foreligger helt færdige tal fra 2014, tyder meget på en markant større stigning, ikke mindst takket være VM i halvmarathon, der trak over 25.000 deltagere.

Ifølge Dorte Vibjerg, direktør i løbsafdelingen i Danmarks største løbeklub, Sparta, i København, skyldes stigningen ikke mindst kvinderne. “Halvmarathon er en perfekt udfordring for motionisten. Den er hård, men overkommelig, og så har kvinderne i høj grad taget distancen til sig. 46 pct. af alle tilmeldte til Copenhagen Half til september er kvinder. Det er rekord for et halvmarathonløb,” siger hun.

LÆS OGSÅ: Halvmarathon FAQ - sådan forbereder du dig til et halvmarathon

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: