© Colourbox

Halvmaraton hitter

Glem maraton. Den nye populære distance er halvmaraton, der vokser eksplosivt i disse år.

4. maj 2010

Flere og flere løber maraton. Sådan har det lydt de sidste år. Men i virkeligheden er der endnu flere, der løber halvmaraton. For den halve distance vokser eksplosivt i disse år. Running USA, der er en forening for løbebranchen i USA, vurderer, at halvmaraton er den hastigst voksende løbedistance i de sidste 8 år.

Og kigger man på deltagerantallet i de store halvmaratonløb, så taler tallene deres eget tydelige sprog. The Great North Run i England havde 54.000 deltagere sidste år mod 47.000 i 2003, og også det traditionsrige løb Göteborgs- Varvet i Sverige vokser markant.

I år forventes der 58.000 tilmeldte mod 34.000 i 1996. Årsagerne til, at halvmaratondistancen vinder frem, er blandt andet, at det er lettere at gå til end et helt maraton. Både før og efter løbet.

“Du kan komme i form til halvmaraton med 3 ugentlige løbeture – og du slipper for de lange, seje løbeture, der er nødvendige, hvis du skal løbe maraton,” siger Aktiv Trænings løbe- og ernæringsekspert Martin Kreutzer.

“Men samtidig er det stadigvæk en respektindgydende distance, som høster anerkendende blikke, når du har gennemført. Distancen er også mere nådig og smadrer ikke din formkurve, som et maraton gør, da man er længe om at komme sig over det.”

Indtil videre har København dog haltet bagefter, når det gælder om at løbe 21,1 km gennem byens gader, men nu er Powerade København Halvmaraton 2011 kommet til byen.

“Meget taler for, at en by af Københavns størrelse sagtens kan danne rammen om Danmarks, og på sigt Nordens, største halvmaraton,” siger informations- og pressechef Dorte Vibjerg fra Sparta, der således ikke lægger skjul på ambitionerne.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: