Så hurtigt kan du løbe et halvmarathon

Er du nysgerrig efter at vide, hvor hurtigt du vil kunne løbe et halvmarathon - eller marathon for den sags skyld? Det kan du faktisk beregne ud fra den tid, du løber 5 km på. Læs med her.

22. november 2017 af Hans Westhausen Gottlieb

Hvor hurtigt vil jeg kunne løbe halvmaraton?

Min rekord på 5 km er 23 min. Har I et bud på, hvor hurtigt jeg vil kunne løbe en halvmaraton?

Ifølge den såkaldte Daniels’ Running Formula-beregningsmetode burde din tid på 21,1 km ligge på ca. 1 time og 45-46 min. Beregningsmetoden er udviklet af løbetræneren Jack Daniels og baseret på et stort statistisk materiale indsamlet blandt både elitesportsfolk og ambitiøse motionister. For at få et realistisk bud på dit løbepotentiale er det dog vigtigt, at du bruger en nylig 5- eller 10-km-tid, som afspejler din nuværende form.

Selvom du har en god 5-km-tid, skal der stadig trænes, for at du kan indfri dit potentiale på en halvmaraton. Her finder du effektive løbetips til at løbe et halvmarathon - uanset om du er nybegynder eller rutineret.

Tjek dit løbepotentiale:

Stor vinterpakke til dig

Hold varmen og bliv set i mørket for KUN 69,50 kr. Lige nu kan du få en løbehue, handsker, hue, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 numre af Aktiv Træning til en vanvittig pris. Du får hele pakken med alle 5 dele samt 2 numre af Aktiv Træning for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbuddet gælder kun så længe lager haves. Læs meget mere her

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: