Rekordholder Tyler Andrews forbedrede sin egen verdensrekord med næsten fire minutter. © Facebook

Ny verdensrekord på løbebåndet

Amerikaner satte søndag verdensrekord i halvmarathon på løbebånd.

20. april 2015 af Jesper U. Larsen

Mindre end en time og fire minutter skulle den amerikanske løber Tyler Andrews bruge, da han søndag satte verdensrekord i halvmarathon på løbebånd.

Ved Boston Marathon Expo-messen løb han stærkt svedende sin rekord hjem foran jublende tilskuere. Sluttiden 1:03:38 var næsten fire minutter hurtigere end den eksisterende rekord, som han også selv var indehaver af.

Fantastisk opbakning

Mange løbere har et anstrengt forhold til løbebåndet, og den 24-årige Tyler Andrews sagde da også efter rekordforsøget, at 21,1 kilometer på det rullende bånd er en hård omgang.

”Det kan være mentalt hårdt at blive ved med at være engageret. Men der var sådan en fantastisk opbakning herinde”, fortalte Tyler Andrews.

Hans gennemsnitshastighed var på 3:01 pr. kilometer – hurtigst var han de sidste par kilometer, hvor kilometertiden var nede på 2:53. Så der er noget at leve op til, næste gang du er på løbebåndet.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: