© Colourbox

Spise under løbet?

FAQ: Får man brug for energibarer, geler og bananer under et halvmaraton, og hvis ja: Hvornår skal man tage dem?

Det er sjældent nødvendigt at spise under en halvmaraton. Har du spist ordentligt forinden har du mad nok i maven.

Problemet med fastføde er dels, at det møjsommeligt skal tygges og synkes og dels, at det stiller store krav til fordøjelsessystemet. Det betyder, at du bruger en del energi på at fordøje maden samtidigt med at risikoen for mavesmerter og sidestik forværres markant af fast føde. Du har dog brug for energi undervejs.

Den bedste strategi er at indtage lidt energidrik i hvert depot, startende fra det første og fortsættende helt frem til mål. Drikken rummer kun en ganske lille risiko for maveproblemer.

Alternativt kan du medtage 3-4 geler, som du skyller ned med rigelige mængder vand, når du rammer depoterne. Gelerne kan bæres i et væskebælte rundt om maven eller i lommerne og linningen på løbeshortsene.

Husk at teste om dette fungerer inden du sætter ud på halvmaratonen. Hvad enten du vælger energidrikke eller geler, er det vigtigt, at du tester mavens reaktion på dine lange træningsture. Det vil være ærgerligt at få dårlig mave under halvmaratonen.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: