Tempotræning: Halvmaraton

Selvom distancen ryger op, ryger behovet for tempotræning ikke ned. Tværtimod. De ugentlige tempoture er altafgørende for opbygningen af et solidt fundament.

21. september 2010 af Bjarke Kobberø

Tempoløb er ikke bare tempoløb. Træningsformens konkrete udformning afhænger helt af, hvad du træner frem imod. Her serverer vi en række udsøgte måder at tempotræne på til inspiration og motivation. Selvom vi rangordner træningerne, er det en god idé at veksle mellem dem. Det sikrer den rette variation i træningen, og at du udvikler alle facetter af dit løb.

  • God Løb 6-10 km i målsætningstempo. Fokusér på at løbe afslappet og med godt fl ow, især på de sidste km, hvor det begynder at blive hårdt. Træningen løfter din kondition og gør dig mere effektiv i dit målsætningstempo.

  • Bedre Løb 14 km med gradvis stigende tempo. De første 2-3 km løbes roligt. Herefter øges tempoet med ca. 5 sek. pr. km. 11. km løbes i målsætningstempo, men 12. og 13. km løbes over målsætningstempo. Den sidste km bruges til afjog. Justér længden på træningen i forhold til dit niveau.

  • Bedst Løb skiftevis 500 m i målsætningstempo, 500 m hurtigere (dog ikke maks.) og 500 m let jog. Gentag denne cyklus 3-6 gange alt efter træningsniveau. Det er fremragende træning, der gavner kondition og udholdenhed og styrker tempofornemmelsen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: