Hvad er en god løbemakker?

Har I nogle råd til, hvordan jeg definerer min perfekte løbemakker, og hvordan jeg finder personen?

Det er nærliggende at lave en løbeaftale med en rigtig god ven. Det er hyggeligt, men det er ikke altid, din bedste ven også er din perfekte løbemakker. Inden du beslutter dig, så bør du først analysere, hvad du ønsker af et makkerskab.

Hvor meget betyder hyggesnak og andet i forhold til selve træningen osv.? Fokusér på dine egne behov her, og tjek så i dit fysiske netværk eller via sociale medier. Jo grundigere du er her, jo større chance er der for et langtidsholdbart makkerskab.

Måske findes din perfekte makker længere ude i dit netværk. Måske er det en af dine venners venner, måske en kollega eller andet. Når du har fundet personen, og jeres behov matcher hinanden, kan I jo løbe sammen et par gange som en start.

Det er en god idé ret hurtigt at lave helt klare aftaler fx om træningstidspunkter, og hvordan I skal prioritere aftalerne. Ellers risikerer I, at der hele tiden kommer et eller andet i vejen.

Løb med en løbemakker - få 5 sjove løbelege!

Overvej dette, når du vælger løbemakker

  • Svinger I sammen?
  • Bor I tæt på hinanden, og har I samme tid til rådighed til træning?
  • Prioriterer I træningsindhold og omfang lige højt begge to?
  • Er I så ens, at I svinger – men så forskellige, at I supplerer hinanden, når både motivation og træningens indhold kræver det?
  • Kan dit makkeremne tilbyde dig det, du søger?

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: