Hvad nu? Du krydser mållinjen og har nået dit store sæsonmål. Hvad skal resten af året bruges til?

Hvad skal mit nye mål være?

Jeg har lige løbet marathon, og det var stort. Men nu, da årets mål er nået, befinder jeg mig i et tomrum. Hvordan kommer jeg videre?

15. august 2013 af Jannik Petersen

Mange kan genkende den tomhed, du føler lige nu. Og det gælder, uanset hvilken udfordring man satte sig for at gennemføre.

Når løbet er overstået, har man pludselig ikke længere et formål med sin træning, en drøm at række ud efter og en dato, hvor formen skal toppe. Og formen forfalder derfor let, hvis man ikke passer på.

Den oplagte løsning er, at du straks sætter dig et nyt mål. Det behøver ikke at være en større udfordring end sidst – ultraløb på 100 km eller 8-10 timer lange triatlonkonkurrencer er ikke de eneste mål, du kan sigte efter. En kortere distance er lige så god for motivationen.

Marathon

er en lang sejtrækkerdistance, så måske har du mere lyst til at prioritere fart i det næste stykke tid og fx arbejde på at levere et super løb på 5- eller 10-km-distancen.

Du har jo en super råstyrke og udholdenhed, som danner en god base for at arbejde med farten. Maraton er for mange et soloprojekt, så overvej også, om din næste udfordring skal rumme et mere socialt aspekt, hvor du træner eller konkurrerer sammen med holdkammerater. Det kan fx være et adventurerace, et stafetløb sammen med 3-4 andre eller lignende.

Måske har du lyst til at prøve kræfter med en helt anden form for løb, end du plejer – fx nogle af de mange bakkeløb i ind- og udland.

Endelig er der jo også den oplagte mulighed at sigte på et maratonløb mere og forsøge at forbedre tiden.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: