© iStock

Hvor hurtig en løber kan jeg blive?

Min kammerat har løbet et halvmaraton på 1 time og 58 minutter. Vil jeg med god træning kunne slå ham? Jeg løber lige nu 5 km på 25 minutter.

Ja, du har faktisk en god chance for at slå din kammerats tid. I hvert fald ifølge en af de mest pålidelige beregningsmetoder, den såkaldte Daniels’ Running Formula.

Beregningsmetoden er udviklet af løbetræneren Jack Daniels. Metoden er baseret på et stort statistisk materiale indsamlet blandt både elitesportsfolk og motionister i den ambitiøse ende af skalaen.

For at få et realistisk bud på dit løbepotentiale er det dog vigtigt, at du bruger en ny 5- eller 10-km-tid, som afspejler din nuværende form. Bruger du en 10 år gammel personlig rekord, rammer forudsigelsen stensikkert IKKE plet.

Husk også at tage højde for ruten, som helst skal være flad og have få skarpe sving, så du ikke tvinges ned i fart. Vil du sætte din kammerat på plads, skal du derfor enten stille op i samme løb som ham eller vælge et endnu fladere og mere snorlige løb end det, han deltog i.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: