Hvordan gør jeg mørke løbeture sjovere?

Jeg kan først komme ud at løbe efter aftensmaden, hvor det er mørkt. Hvordan gør jeg de mørke ture sjovere? Jeg er ved at gå død i at løbe ud ad lige landevej.

En pandelampe og en skov kan være løsningen, der giver dig ny energi og motivation til at løbetræne. Her på redaktionen har vi kun gode erfaringer med at henlægge en eller flere af ugens løbeture til skoven, hvor smalle stier, mountainbikeruter og områder med sparsom vegetation i skovbunden er perfekte til en

løbetur

i oplevelsernes tegn.

Mens du på landevejen har masser af tid til at gruble over, at benene føles ømme, eller lade tankerne flyve, kræver en løbetur i pandelampens skær din fulde opmærksomhed. Når du kun kan se få skridt længere frem, skal du hele tiden tage stilling til, hvor fødderne skal sættes. Skarpe sving, store sten, rødder og mudderhuller udfordrer alle dine sanser, så løbeturen bliver en helt anderledes oplevelse – og med et stort element af leg.

I det sparsomme lys fra pandelampen bruger du i høj grad benene til at ‘føle dig frem’ med, og din balance udfordres konstant. Hist og her må du springe over en træstamme eller tage armene til hjælp. Monotont og kedeligt bliver det aldrig.

Bliver du bidt af skovløbeturene i mørke, kan du få glæde af at investere i et par trailsko med grove såler, som sikrer dig et solidt vejgreb i den bløde og fugtige skovbund - fx Roclite 312 GTX fra Inov-8. Den vandt vores seneste stortest. Vælg i øvrigt en let pandelampe med mindst 100 lumens lysstyrke. H7 fra LED Lenser er fx et godt bud.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: