© Colourbox

Hvordan undgår jeg at blive den dårligste i et løb?

Jeg overvejer at deltage i et motionsløb, men jeg har ikke lyst til at være den dårligste deltager. Har I et godt råd?

2. november 2011

Bare rolig, vælger du et af de populære løb med flere tusind deltagere, er det usandsynligt, at du bliver nummer sjok. Når så mange mødes til en breddeidræts- event, vil der altid være adskillige deltagere, der er meget ældre, tungere eller i dårligere form end dig.

Stiller du op i stafetløb, som fx DHL Stafetten, er du helt sikker på ikke at blive den sidste. Løber du en af holdets første ture, vil der være masser af andre løbere, der kommer i mål efter dig – blandt andet din holdkammerat, som skal løbe sidste tur!

Når du én gang har prøvet at være med i et løb, vil du sikkert opdage, at din tid eller placering ikke er så afgørende. Der er helt andre og vigtigere ting ved at tilmelde sig et løb.

Det vigtigste er, at du får et mål at arbejde hen imod – en dato, hvor formen skal kulminere. Det hjælper dig med at få trænet regelmæssigt, fordi du gerne vil kunne yde dit bedste på løbsdagen. Du får også en konkret distance at træne i, så du bruger din energi på at blive god til den distance – og det motiverer.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: