Dårligt afsæt Is eller sne koster dig også fart under vinterens løbetræning.

Hvorfor løber jeg altid langsommere om vinteren?

Data fra mit løbeur viser, at jeg løber lidt langsommere om vinteren, selvom jeg træner lige så meget og lige så tit som om sommeren. Hvad kan det skyldes?

Vintervejret reducerer din fart. Ved 5 graders frost løber vi generelt ca. 5 procent langsommere end ved behagelige forårstemperaturer. Omsat til en 10 km lang løbetur betyder det, at du kommer 2,5 minutter senere i mål.

At vintervejret forringer præstationen, skyldes flere forskellige faktorer: Kold luft er tættere, og du skal derfor kæmpe mod en større luftmodstand under løbeturen.

Så langsom bliver du i vinterkulden

Du har også mere tøj på end om sommeren, og det øger luftmodstanden yderligere. På grund af is, sne, sjap eller salt og grus kan underlaget desuden være mere glat – og det giver et dårligere afsæt, som også koster fart. Til gengæld påvirkes selve kroppen ikke af kulden, medmindre termometeret dykker til 15-20 minusgrader.

Få et par suveræne vintertights

Nu er det slut med at fryse på løbeturen. For kun 99,50 kr. kan du lige nu få et par lækre løbetights, som er designet til at følge kroppen og holde kulden ude. På den måde kan du nyde løbeturen og bruge din energi på at løbe i stedet for at varme kroppen op. De sorte tights er elastiske, har lynlåse ved anklerne og sidder dejligt tæt til kroppen. Der er reflekser ned langs siden af benene, så du bliver set på de mørke aftener, og på lænden er der en lomme med lynlås til nøgler, kreditkort, energi eller lignende. Lige nu kan du få de lækre tights sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. Så er det ikke noget problem at nyde træningen og komme godt i gang med 2019. Lige nu kan du få sættet sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: