Kan I anbefale et skørt motionsløb?

Min kammerat og jeg leder efter en anderledes løbeoplevelse – gerne i udlandet. Har I et bud på et sjovt og småtosset løb?

Det bliver næppe meget mere tosset og anderledes end de såkaldte pack burro races i Colorado, USA. For at mindes en glorværdig fortid som guldgraverstat skal deltagerne her løbe sammen med guldgravernes foretrukne transportmiddel, æslet (på spansk: burro).

Æslet skal bære 15 kg oppakning – fx vand, hakke, skovl og vaskepande til at si guld med. Løberen skal hele tiden være i fysisk kontakt med æslet – slipper han tovet, skal han indfange sin makker og starte, hvor han mistede grebet om tovet.

På løbsseriens hjemmeside kan man læse, at det er en god idé at træne i at håndtere et æsel, før man kaster sig over det krævende løb. Western Pack Burro Ass-ociation (sådan staves det faktisk!) arrangerer 5-6 løb med distancer fra 7 til 50 km i perioden fra maj til august. Man løber på grusstier og dyrespor, mens opløb og mål ligger i gamle guldgraverbyer som Leadville, Buena Vista og Fairplay.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: