Kvinde i løbejakke bagfra.
© iStock

Klæd dig varmt på og løb hurtigere

Et studie viser at man i højere temperaturer lærer kroppen at regulere sin kernetermperatur, som i sidste ende kan være nøglen til hurtigere løbetider.

3. september 2018 af Redaktionen

Sådan fungerer varmeadaption 

Varmeadaptation! Det tekniske ord dækker over et begreb, der får en del opmærksomhed i løbemiljøet i disse år. Løber man under meget varme forhold, sker der nemlig en række gunstige tilpasninger i kroppen. 

Blodvolumen øges, og evnen til at svede og holde kernetemperaturen nede forbedres. Alt sammen noget, der i sidste ende gør os hurtigere. Men hvad gør man, når man bor i egne af verden, hvor det aldrig rigtig bliver varmt? 

Ja, så kan man tage ekstra tøj på. Canadiske forskere har i et nyligt publiceret studie fundet, at kroppen reagerer på samme måde, hvis vi træner i moderate temperaturer (15 grader) med ekstra meget tøj på, som hvis vi træner i meget varme temperaturer i lidt tøj. Tidligere varmestudier har vist præstationsforbedringer på op til 5 procent efter 4-6 uger med træning i varmen. 

Kilde: Medicine & Science in Sports & Exercise

Aktiv Træning anbefaler: T-shirt og shorts

Nu kan du få et lækkert træningssæt med shorts og t-shirt til en helt fantastisk pris. Sættet er i høj kvalitet og egner sig supergodt til en god løbetur eller træning i fitnesscenteret. De geniale hybridshorts har indbyggede tights, som giver en lækker pasform, mens man stadig kan nyde den luftige fornemmelse fra de klassiske splitshorts. T-shirten er lavet i et let og behageligt materiale, og bagsiden perforeret med et utal af små, fine huller, der giver en fantastisk udluftning, når du træner.

Lige nu kan du få hele sættet med shorts og t-shirt for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedition. I alt 149 kr.) Du sparer 639 kr. Sammen med sættet får du desuden 3 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, der er fyldt med motiverende tips, gode råd til din træning og kostråd fra vores eksperter. Læs mere om det fantastiske tilbud lige her. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: