Man der løber med løbeur
© Garmin

KONKURRENCE: Vind redaktionens favoriture fra Garmin

Mangler du det helt rigtige løbeur til din træning? Redaktionen viser her tre fede Garmin-modeller – og du kan blive den heldige ejer af en af dem! Find ud af, hvilket ur der passer bedst til dig, og vær med i konkurrencen ved at angive dit svar i bunden af artiklen.

21. juni 2022 af Benjamin Creative for Garmin

De nyeste løbeure på markedet kan meget mere end at måle din puls og vise vej. Alene i den populære Forerunner-serie fra Garmin findes der modeller til alt lige fra nybegynderen til eliteløberen – og helt sikkert også et, der matcher dig og din løbestil.

Vi har udvalgt vores tre favoritter fra serien, som tre heldige løbeentusiaster lige nu har mulighed for at få fingrene i. Bliv klogere på urene her, og deltag i konkurrencen nederst i artiklen. Så er det måske dig, der bliver en af vinderne af et spritnyt løbeur fra Garmin.

Christian Thestrup, journalist og testredaktør

Løber med: Garmin Forerunner 955

Hvor ofte løber du, og hvad er dit mål med det?

- Jeg løber typisk 3-4 gange om ugen, hvor jeg prøver at variere træningen mellem intervaller og lidt langsommere pendlerture hjem fra arbejde. Og så løber jeg typisk et maraton eller to om måneden. Det er dog ikke med henblik på at sætte PR. Det ville være for hårdt for kroppen, så det går jeg kun efter til et stort løb en gang om året.

Hvordan passer Forerunner 955 ind i den ligning?

- Jeg er særligt glad for den store, skarpe skærm, som er meget nem at aflæse – og så er uret også superlet! Det er rart, når man som mig elsker at løbe langt, for man får svinget armene mange gange frem og tilbage under et maraton.

Hvilke af urets funktioner har du især gavn af i din træning?

- Til løb synes jeg, det er sjovt at holde øje med min udholdenhed i realtid, se træningseffekten og tracke min VO2-max. Og så er uret også proppet med funktioner til de andre sportsgrene, jeg hygger mig med - lige fra cykling til havsvømning og svømning i pool, hvor det automatisk tæller baner. Endelig er det fantastisk, at det har en lang batteritid. Selvom jeg bruger uret meget, også til dagligt, oplader jeg det, når jeg har lyst, og ikke når jeg skal.

Sara Møller Christensen, chefredaktør

Løber med: Garmin Forerunner 55

Hvor ofte løber du, og hvad er dit mål med det?

- Løb er et supplement til min øvrige træning. Jeg gør det, når jeg bliver lokket af godt vejr, er væk hjemmefra, eller når tiden er knap.

Hvordan passer Forerunner 55 ind i den ligning?

- Uret er let at finde rundt i og opfylder alle mine mest basale krav til måling af skridt, kalorier osv. Og så kan jeg godt lide, at det har et clean look, så jeg også kan gå med det, når jeg ikke træner.

Hvilke af urets funktioner har du især gavn af i din træning?

- Jeg nørder især puls – og bruger det bl.a. til at se, om jeg yder nok på spinningcyklen og i styrkelokalet. Jeg synes også, det er interessant at følge med i min hvilepuls, og hvorvidt den fx stiger, hvis jeg i en periode har en mere stresset hverdag end normalt.

Jesper U. Larsen, journalist

Løber med: Garmin Forerunner 255 Music

Hvor ofte løber du, og hvad er dit mål med det?

- På en god uge løber jeg både en kort tur i byen, intervaller med løbeklubben og en længere tur ude i naturen i weekenden. Det er ikke altid, jeg når alle tre ture, men især den lange weekendtur vil jeg helst ikke undvære. Det mentale boost er min vigtigste motivation til at løbe – jeg bliver helt enkelt træt og gnaven, hvis der går for lang tid mellem løbeturene.

Hvordan passer Forerunner 255 ind i den ligning?

- Egentlig er jeg ikke nogen stor datanørd, som går meget op i at følge min træning og udvikling ned i mindste detalje. Så jeg kunne nok også godt klare mig med et mindre avanceret ur uden funktioner som løbedynamik, HRV-status. Men det er et virkelig lækkert og velfungerende GPS-ur med en nem og intuitiv navigation og en så lav vægt, at jeg næsten glemmer, at jeg har det på.

Hvilke af urets funktioner har du især gavn af i din træning?

- Jeg har aldrig før været vant til at have musik til løbeturene, fordi jeg ikke gider løbe rundt med telefonen i lommen. Men med Forerunner 255 Music kan jeg downloade op til 500 sange fra fx Spotify på selve uret, så jeg bare skal have de trådløse høretelefoner med ud. Det er en fed feature, som har givet mine løbeture en helt ny dimension.  

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: