© Rasmus Jelbo.

Løb: Takt og tone for løbere

Må man løbe på stedet, mens man venter for rødt lys? Hvor langt fremme i startfeltet må man stille sig? Løb og løbetræning er fuld af gråzoner, der kan få dig i vanskeligheder. Aktiv Træning har nedskrevet de uskrevne regler.

4. marts 2014 af Claus Cancel - Radio24syv.

Løb

er en herlig individuel sport, hvor næsten alt er tilladt, for det går jo i værste fald kun ud over dig selv.

Rigtigt? Nej, forkert.

Medmindre du bor på en øde ø, kan du ikke undgå at komme i nærkontakt med naboer, venner og andre indbyggere i området. Og her må du gerne være lidt hensynsfuld - både af hensyn til andre menneskers følelser og dit eget omdømme.

Vi har samlet de bedste råd, der gør dig til en cool løber i stedet for en gakket træningsnarkoman.

Dæk det værste til Det kan godt være, at du selv synes, du ligner en reklamemodel på arbejde for Ronaldos nye CR7-undertøj, når du kun har shorts på. Men det er ikke sikkert, at andre er enige. Tag tøj på efter omstændighederne. Træner du i befolkede områder, så dæk som minimum gorillaslipset med en ærmeløs T-shirt og husk, at dine shorts skal gå et godt stykke ned over vedhæng – både fortil og bagtil. Små splitshorts med slids i siderne hører hjemme på et OL-stadion.

Godt råd: Løb aldrig i bar mave med pulsbælte på, det er som at være nøgen med sokker på.

Tommelfingerregel: Hvis du blot i et splitsekund har tænkt på, om dine shorts er for korte, så er de for korte!

Gå langt tilbage i startzonen Selvfølgelig skal du da stå i gruppen af mænd, der er 20 kilo lettere, 20 år yngre og 20 minutter hurtigere end dig, når startskuddet lyder til motionsløbet. For man skal jo have et godt udgangspunkt. Nej, nej og atter nej. Det er møgirriterende for andre løbere, at de skal bremse og overhale hele tiden. Desuden vil det hurtigt underminere din selvtillid, at du konstant bliver overhalet. Lige børn leger bedst – også under motionsløb.

Godt råd: Aner du ikke, hvor hurtigt du løber, så gå hellere for langt bagud i startgruppen end for langt frem. Det er meget bedre at tanke selvtillid ved at indhente andre end at miste troen på egne evner ved at blive overhalet igen og igen.

Tommelfingerregel: Kig op og ned af dig selv – og kig op og ned af din sidemand. Er der forskel? Så gå længere tilbage.

Få mere Emma Gad til løbere Drop sms'erne, mens du løber, vask dit træningstøj hver gang - og 9 andre råd, der kan forvandle dig fra en kikset til en cool løber. Log ind og se dem her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: