Forskellige løbebåndstyper - buede løbebånd
Der findes et utal af forskellige løbebånd -

Det kurvede løbebånd, som er at finde i flere fitnesscentre, er bare bedre på nogle parametre. 

© iStock

Derfor er nogle løbebånd buede

I mit fitnesscenter har de fået et nyt løbebånd, hvor selve båndet buer opad i hver ende. Hvordan adskiller denne type sig fra det almindelige, flade løbebånd?

SVAR: Løbebåndet med den karakteristiske kurvede form er de senere år rykket ind i mange fitnesscentre. Det, der for alvor gør det helt forskelligt fra de traditionelle modeller, er, at det ikke er en motor, der driver båndet. Du er motoren, og det er således dine skridt, der bestemmer, hvor hurtigt båndet kører. Båndet er specielt udviklet til sprinttræning, og her er den store fordel, at båndet sætter hurtigt i gang. Du slipper altså for at trykke på knapper for at få båndet op i den ønskede fart til dine intervaller – det er bare ud over stepperne, som når du løber udendørs. For de rigtig hurtige er det desuden en fordel, at det ikke har nogen maks.-hastighed. Selvom denne type løbebånd er ekstra velegnet til intervaltræning, kan du sagtens løbe længere ture på båndet. Nogle oplever tilmed, at det føles mere naturligt sammenlignet med et traditionelt løbebånd.


>> FÅ MASSER AF tips til din træning, motivation, konkurrencer, opskrifter og forslag til øvelser direkte i din mail. Klik her for at få vores populære nyhedsbrev. <<


Hårdere at holde tempoet på båndet 
Bliv ikke overrasket, hvis du har problemer med at holde det tempo, du er vant til, når du rykker over på det kurvede løbebånd. Et studie viste, at deltagerne skulle bruge 38,4 pct. mere ilt på at holde et bestemt tempo på det kurvede bånd end på et almindeligt løbebånd. Deres puls var signifikant højere, det samme var deres skridtfrekvens – og ikke mindst var deres vurdering af, hvor hårdt det føltes, hele 27,2 pct. højere.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: