© iStockphoto.

Løbebåndet: Fem skarpe løbeture

Løbebåndet er alt andet end statisk. Det giver dig nemlig muligheden for at skræddersy din løbetræning fuldstændig efter behov, niveau og ambitioner. Her er fem skarpe løbeture.

Når regnen pisker ned, eller tiden er knap, så er løbebåndet en hjælpsom ven. For den står der hele tiden – og byder på alle de løbeture, du måtte have lyst til. Og når du nu er i gang, så kan du ligeså godt gøre løbeturen så sjov og varieret som overhovedet muligt.

Fem skarpe løbeture

Her bringer vi fem skarpe bud på sjove og varierede løbeture på løbebåndet.

Træning 1

Mål: Mere kraft.

Egnet til: Dig, der gerne vil have mere power og speed i benene.

Træningen: Dette pas er et dejligt syrebad – her kan du virkelig give den gas og give dig fuldt ud. Til gengæld er effekten ikke til at tage fejl af. Det er knaldeffektivt.

» Sæt hældningen til alt mellem 2 til 8 grader, og giv den gas i intervaller á 30 sekunder til 4 minutter.

» Variér mellem følgende lækkerier: mange korte sprints (fx 10x1 min med 5-8 grader). Færre, men længere intervaller (fx 4x4 min med 2-3 grader) eller et skarpt miks, fx skiftevis 2 min med 3-6 grader og 30 sekunder med 6-8 grader.

Derfor: Dette pas er til dig, der gerne vil tonse derudaf og mærke sveden pible. Træningen er rimelig eksplosiv, og det giver dig styrke og power og træner evnen til at ligge lige på syregrænsen. Hældningen gør, at træningen faktisk er rimelig skånsom i forhold til bare at jorde derudaf på flad vej. Husk grundig opvarmning og tilpas så efter niveau og målsætning. Jog af til sidst.

Træning 2

Mål: Start op.

Egnet til: Dig, der genoptræner, er (små)skadet eller nybegynder.

Træningen: Tempoet skal ikke være højere, end at det kan klares med rask gang. Til gengæld skal båndets hældning helt til top (12-20 grader).

» Afhængig af niveau så gå 5-7 min af gangen med kraftig hældning og hold pause efter behov.

Derfor: Løb kan være meget belastende pga. de stød, der sendes op gennem ben og krop, hver gang foden sættes i jorden. Dette tryk er dog langt langt mindre, når vi går, og derfor kan gang både være en god opstart og solid genoptræning. Den skarpe hældning sikrer her, at dine muskler skal arbejde hårdt for at løfte kroppen op mod tyngdekraften. Det gør, at pulsen går markant i vejret, uden at kroppen belastes nævneværdigt. Til gengæld styrker du muskulaturen i benene og sætter kredsløbet på hårdt arbejde.

Log ind her og få de sidste tre afvekslende programmer på løbebåndet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: