3 klassiske armtræksfejl

Forkert brug af armene falder typisk inden for 3 kategorier. Kan du genkende dig selv i en af beskrivelserne herunder, er der noget at arbejde med.

FLUESMÆKKEREN

Armene svinger fra side til side, og hænderne slasker, så fluer og insekter må flygte for at overleve. Det svingende armtræk, hvor armene svinges ind foran kroppen, skaber stor rotation i overkroppen. Denne rotation bliver ført direkte over i kropskernen og hofterne og videre ned til bentøjet. Helt konkret medfører det, at benene rent biomekanisk ikke kan arbejde optimalt, og at fremdriften bremses. Du skal med andre ord bruge mere energi på at skabe fremdrift, og det er der jo ikke nogen grund til.


RIVERDANCEREN

Armene hænger stift ned langs siden som hos en irsk riverdancer og rykkes kun i minimal grad frem og tilbage. Løbestilen bliver ekstremt passiv, og du får slet ikke udnyttet armenes evne til at skabe dynamik og fremdrift i dit løb. Prøv at indlægge stående armtræk før de fleste af dine løbeture, og fokusér under løbeturen på at bruge armene rigtigt.


HIDSIGPROPPEN

Skuldrene ryger på himmelflugt forbi ørerne, og hænderne er knuget sammen, som er du pludselig havnet midt i et værtshus-slagsmål. Hidsigproppen spilder oceaner af energi på unødige muskelspændinger i hænder og skuldre. Spændinger, der kan føre til smerter eller ubehag i arm- og skuldermuskulatur. Det siger sig selv, at dette kan ødelægge enhver herlig løbeoplevelse. Fokusér på at bruge armene rigtigt, og slap af i arme, skuldre og hænder, når du løber.

Stående armstræk

Stående armtræk er en simpel øvelse, du kan lave før eller efter løbeturen.

Hvordan: Stå på stedet. Bøj armene, så du har en 90-graders-vinkel i albueleddet, og lav hurtige armtræk. Armtrækket skal foregå i bevægelsesretningen for at undgå rotation i overkroppen. Fokusér på, at armtrækket foregår lige frem og tilbage, og at skuldrene ikke roterer, men hele tiden peger lige fremad. Gør dig rank uden at svaje.

Hvorfor: Det er nemt at styre kropsholdningen og holde det rette fokus, når benene ikke også knokler. På den måde får du en god fornemmelse af, hvordan armtrækket skal føles.

Hvor meget: 5 x 30 sek. for fuld damp med 30 sek. pause før hver løbetur eller mindst 1 gang om ugen. Er det for let, kan du forlænge intervallerne og/eller forkorte

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: