© Istock

7 hurtige tips til en bedre løbestil

Jeg er i tvivl om, om jeg bør arbejde med min løbestil. Hvordan skal man løbe for at udnytte kræfterne mest effektivt?

7. december 2018

Det kan godt betale sig at have fokus på løbestilen, da en forbedret løbestil både kan resultere i hurtigere tempo, mere ubesværet løb og en lavere skaderisiko.

Der findes egentlig ikke en opskrift på den perfekte løbestil. Hvad der er den mest effektive løbestil, er ret individuelt og afhænger bl.a. af kropsbygning og genetik. Som du kan se her, er der dog nogle ting, vi alle bør være opmærksomme på, og nogle typiske fejl, vi bør undgå.

Gode råd til en bedre løbestil

  • Læn kroppen let fremover med en hældning, der giver en lille overbalance. Det optimerer fremdriften.
  • Hold hovedet hævet og blikket rettet fremad.
  • Underarm og overarm er bøjet i en 90-graders vinkel i albuen og bevæger sig i en lige linje parallelt med kroppen, ikke ind foran.
  • Undgå at knække bagud i hoften. Rent energiøkonomisk reducerer det kraften i afsættet.
  • Pas på ikke at hoppe for meget opad. Det stjæler din energi og giver hårde stød op igennem kroppen ved landingerne.
  • De fleste lander på hælen, men en del taler for, at det er mere skånsomt og økonomisk at lande lidt længere fremme på foden. Der er ikke noget ‘rigtigt’ eller ‘forkert’.
  • Tag hurtige og relativt korte skridt – cirka 180 pr. minut (samlet for begge ben).

Få et par suveræne vintertights

Nu er det slut med at fryse på løbeturen. For kun 99,50 kr. kan du lige nu få et par lækre løbetights, som er designet til at følge kroppen og holde kulden ude. På den måde kan du nyde løbeturen og bruge din energi på at løbe i stedet for at varme kroppen op. De sorte tights er elastiske, har lynlåse ved anklerne og sidder dejligt tæt til kroppen. Der er reflekser ned langs siden af benene, så du bliver set på de mørke aftener, og på lænden er der en lomme med lynlås til nøgler, kreditkort, energi eller lignende. Lige nu kan du få de lækre tights sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. Så er det ikke noget problem at nyde træningen og komme godt i gang med 2019. Lige nu kan du få sættet sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvilke sundhedsråd har du sværest ved at efterleve?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: