© Istock

7 hurtige tips til en bedre løbestil

Jeg er i tvivl om, om jeg bør arbejde med min løbestil. Hvordan skal man løbe for at udnytte kræfterne mest effektivt?

Det kan godt betale sig at have fokus på løbestilen, da en forbedret løbestil både kan resultere i hurtigere tempo, mere ubesværet løb og en lavere skaderisiko.

Der findes egentlig ikke en opskrift på den perfekte løbestil. Hvad der er den mest effektive løbestil, er ret individuelt og afhænger bl.a. af kropsbygning og genetik. Som du kan se her, er der dog nogle ting, vi alle bør være opmærksomme på, og nogle typiske fejl, vi bør undgå.

Gode råd til en bedre løbestil

  • Læn kroppen let fremover med en hældning, der giver en lille overbalance. Det optimerer fremdriften.
  • Hold hovedet hævet og blikket rettet fremad.
  • Underarm og overarm er bøjet i en 90-graders vinkel i albuen og bevæger sig i en lige linje parallelt med kroppen, ikke ind foran.
  • Undgå at knække bagud i hoften. Rent energiøkonomisk reducerer det kraften i afsættet.
  • Pas på ikke at hoppe for meget opad. Det stjæler din energi og giver hårde stød op igennem kroppen ved landingerne.
  • De fleste lander på hælen, men en del taler for, at det er mere skånsomt og økonomisk at lande lidt længere fremme på foden. Der er ikke noget ‘rigtigt’ eller ‘forkert’.
  • Tag hurtige og relativt korte skridt – cirka 180 pr. minut (samlet for begge ben).

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: