Natural running Begrebet dækker over løb i specielle løbesko, der ansporer til og hjælper med at udvikle en mere naturlig løbestil, der minder om løb i bare fødder.© Jakob Helbig

Barfodsløb er sundere løb

Nyt, stort studie afdækker de naturlige løbeskos betydning for vores måde at løbe på.

Natural running er det store modeord blandt løbeentusiaster. Den ‘naturlige’ løbestil er svaret på alle løberes bønner og giver både færre skader, mere effektivt løb og forbedrede præstationer. I hvert fald i teorien.

Der har dog indtil nu manglet videnskabelig dokumentation, men nu har danske Ecco dog lavet en undersøgelse, der bekræfter det naturlige løbs velsignelser. Det er måske ikke så overraskende, set i lyset af at Ecco med deres Biom-sko selv satser på natural running. Men undersøgelsen er foretaget af den anerkendte forsker og professor i biomekanik Gert-Peter Brüggemann fra universitetet i Køln – og derfor alligevel værd at lægge mærke til.

Undersøgelsen viser, at de naturlige løbesko ganske rigtigt styrker op i muskler og sener og samtidig lader sener og muskler bidrage mere effektivt til både støddæmpning og afsæt. Gert-Peter Brüggemann og hans team har analyseret løbestilen hos 120 veltrænede løbere, når de løber med traditionelle løbesko, barfodet og i Eccos Biom-sko.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: