© iStock

Den perfekte løbestil

Tjek de områder, du skal være særlig opmærksom på, her.

14. december 2018 af Claus Cancel

Små, nemme justeringer kan give dig en bedre løbeteknik. Hold kroppen så rank som muligt med tyngdepunktet lagt en anelse fremad. På den måde sikrer du, at dine skridt ikke bremser dig, men bliver omdannet til fremdrift.

  • Hovedet: Skal holdes i naturlig forlængelse af kroppen. Må ikke hænge bagud eller forover, men holdes rankt i forlængelse af ryggen. Du skal også være opmærksom på, at hovedet ikke må hoppe op og ned. Hvis du registrerer, at hovedet – og dermed resten af kroppen – hopper op og ned, når du løber, bruger du dine kræfter forkert. Gå ned i skridtkadence, og prøv at få hovedet til at følge en lige vandret linje, mens du løber.

  • Skuldrene: Skuldrene skal hverken trækkes op til ørerne eller sænkes ned til knæene. De skal holdes afslappet i deres naturlige position.

  • Brystkasse: Hold ryggen rank, og skyd brystkassen frem. På den måde åbner du vejrtrækningen, og du kan lettere trække vejret dybt.

  • Armene: Skal føres så lige frem og tilbage, som det er muligt. Hold en vinkel på ca. 90 grader mellem underarm og overarm, og undgå at krydse armene for meget ind over kroppen. Går armene på tværs af løberetningen, modvirker det fremdriften.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: