Løb på luft

2:1-rytmen giver hele åndedrætsmuskulaturen de mest optimale betingelser under løb.

24. oktober 2013

2 skridt pr. åndedrag! Det er den optimale rytme, du skal trække vejret med, når du løber. Sådan konkluderer et studie, der har kigget på betydningen af vejrtrækningen i forbindelse med

løb

.

2:1-rytmen giver hele åndedrætsmuskulaturen de mest optimale betingelser under løb. Det sikrer, at muskulaturen ikke bliver overanstrengt – og at du ikke bruger unødig energi på at trække vejret.

Om det så kan aflæses i hurtigere tider, er uvist, men det er velkendt, at et rytmisk åndedræt giver en mere afslappet og mere effektiv løbestil.

2:1-rytmen er testet under hurtigt løb. Ved roligere joggeture med langsommere skridt er rytmen 1:1.

Source #Plos One

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: