Mand laver trespring under plyometrisk træningssæt
Plyometrisk træning

Øg din hastighed og styrke med plyometrisk træning. Det er simpelt og nemt – og du kan gøre det lige, hvor det passer dig.

Plyometrisk træning øger din styrke og hastighed

Hop- og springøvelser er den perfekte styrketræning for løbere. Plyometrisk træning kaldes metoden, som øger din eksplosive styrke og gør dig hurtigere i løbeskoene. Det er simpelt og effektivt - og du kan gøre et, lige hvor det passer dig.

11. juli 2019 af Redaktionen

FULD POWER Du kan lave plyometrisk træning helt uden udstyr eller ved at bruge bænke, bakker og trapper, du møder på løbeturen. Her får du 5 gode øvelser, som du nemt kan bruge som supplement til din løbetræning. Hvis du laver øvelserne sammen som et kort program, får du et effektivt træningspas, som rammer alle de vigtige løbemuskler. Spring ud i det – og husk, at øvelserne skal udføres så eksplosivt som muligt.

Sidehop

Stå med ret ryg og samlede ben. Gå lidt ned i knæ, og hop så gange til siden. Du skal forestille dig, at du hopper over noget, som er 30-40 cm højt. Bagefter hopper du 2 gange til den anden side. Når du har fået tjek på teknikken, kan du stille en kegle eller en anden ting på jorden, som du kan hoppe over.

Trespring

Tag et tilløb, så du kommer godt op i fart, og hop så fremad med laaange skridt – ligesom første spring i trespring. Træk, så meget du kan, med armene for at få mest mulig længde på dine skridt.

Kæmpehop

Stå med ret ryg og fødderne i hoftebredde. Spænd i maven. Bøj i knæ og hofte samtidig, og gør klar til afsæt. Lad armene følge med bagud. Sæt kraftfuldt af, og hop så højt, du kan. I hoppet trækker du knæene helt op mod brystet. Land ‘blødt’, og gentag med det samme.

Dobbelthop

Stil dig op på en bænk eller lignende i 30-50 centimeters højde. Hop ned, og land ‘blødt’ på begge fødder. Sæt kraftfuldt af, med det samme du lander. Du skal hoppe så højt, du kan, mens du strækker armene over hovedet.

Baglæns skihop

Stå med ret ryg og fødderne i hoftebredde. Bøj i knæ og hofte samtidig, og kom helt ned, så knæene er bøjet i en 90-graders vinkel. Sæt eksplosivt af, og tag et langt hop baglæns, mens du trækker, så meget du kan, med armene.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: