Plyometrisk træning øger din styrke og hastighed

Hop- og springøvelser er den perfekte styrketræning for løbere. Plyometrisk træning kaldes metoden, som øger din eksplosive styrke og gør dig hurtigere i løbeskoene. Det er simpelt og effektivt - og du kan gøre et, lige hvor det passer dig.

8. januar 2018

FULD POWER Du kan lave plyometrisk træning helt uden udstyr eller ved at bruge bænke, bakker og trapper, du møder på løbeturen. Her får du 5 gode øvelser, som du nemt kan bruge som supplement til din løbetræning. Hvis du laver øvelserne sammen som et kort program, får du et effektivt træningspas, som rammer alle de vigtige løbemuskler. Spring ud i det – og husk, at øvelserne skal udføres så eksplosivt som muligt.

Sidehop

Stå med ret ryg og samlede ben. Gå lidt ned i knæ, og hop så gange til siden. Du skal forestille dig, at du hopper over noget, som er 30-40 cm højt. Bagefter hopper du 2 gange til den anden side. Når du har fået tjek på teknikken, kan du stille en kegle eller en anden ting på jorden, som du kan hoppe over.

Trespring:

Tag et tilløb, så du kommer godt op i fart, og hop så fremad med laaange skridt – ligesom første spring i trespring. Træk, så meget du kan, med armene for at få mest mulig længde på dine skridt.

Kæmpehop

Stå med ret ryg og fødderne i hoftebredde. Spænd i maven. Bøj i knæ og hofte samtidig, og gør klar til afsæt. Lad armene følge med bagud. Sæt kraftfuldt af, og hop så højt, du kan. I hoppet trækker du knæene helt op mod brystet. Land ‘blødt’, og gentag med det samme.

Dobbelthop

Stil dig op på en bænk eller lignende i 30-50 centimeters højde. Hop ned, og land ‘blødt’ på begge fødder. Sæt kraftfuldt af, med det samme du lander. Du skal hoppe så højt, du kan, mens du strækker armene over hovedet.

Baglæns skihop

Stå med ret ryg og fødderne i hoftebredde. Bøj i knæ og hofte samtidig, og kom helt ned, så knæene er bøjet i en 90-graders vinkel. Sæt eksplosivt af, og tag et langt hop baglæns, mens du trækker, så meget du kan, med armene.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: