Slap af i hænderne

Løb er en simpel træningsform. Alligevel kan du med små justeringer optimere den måde, du løber på. En af de mest effektive og nemme justeringer er at slappe af i hænderne. Gør du det, undgår du spændinger i nakke og skuldre.

22. september 2011

Gevinster Løber du afslappet med hænderne, undgår du spændinger i skuldre og nakke, der på sigt kan føre til ømhed og irritation. Samtidig løber du mere effektivt, fordi de afslappede hænder forplanter sig til resten af overkroppen, så du i stedet kan bruge dine kræfter på at føre benene fremad.

Sådan gør du Løb roligt af sted, som du plejer. Tempoet skal være afdæmpet, men ikke unaturlig langsomt. Fokusér på den spænding, du har i hænderne. Knytter du hænderne kraftigt, eller løber du med strittende fingre?

Find nu den rette spænding i hænderne ved at knytte hænderne helt let. Ikke voldsommere, end at fingerspidserne lige præcis rører håndfladerne. Et godt tip er, at du skal forestille dig, du løber med et æg i hånden. Du skal holde fast på ægget, men ikke så fast, at du kommer til at knuse det.

Mærk nu efter, om de afslappede hænder også forplanter sig til arme, skuldre og nakke. Trækker du fx skuldrene op, skal du prøve at sænke dem, og kigger du nedad, skal du prøve at rette nakken og holde hovedet i direkte forlængelse af kroppen.

Derfor virker det Når du løber, gælder det om at kanalisere alle kræfterne ud i benene. Løber du med den rette spænding i hænderne, undgår du for det første ubehagelige og præstationshæmmende smerter i skuldre og nakke. For det andet kan du bruge alle dine kræfter på fremdrift frem for at bruge dem på at spænde op i arme, skuldre og nakke.

OBS! Kan du ikke helt forestille dig, hvordan det føles at holde et æg i hver hånd, kan du prøve konkret at løbe med en pind eller en lille sten i hånden. Du skal klemme så hårdt om stenen eller pinden, at du akkurat ikke taber den.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: